noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Cyber Up 2024

Poznáte svojho kybernetického nepriateľa?

3.10.2024 / Košice

Ďakujeme za veľký záujem, kapacita bola naplnená. Ak sa niečo zmení, budeme vás informovať na sociálnych sieťach.

Nenechajte si ujsť prvý ročník Cyber Up, udalosti zameranej na kybernetickú bezpečnosť. Táto akcia je voľným pokračovaním našich predchádzajúcich aktivít v Košiciach, ale vôbec nevadí, ak je to vaše prvé stretnutie s nami. Čakajú vás zaujímavé prednášky z rôzných oblastí cybersecurity, odborníci z praxe, zábavný sprievodný program, jedlo, nápoje a afterparty. Využite príležitosť opýtať sa priamo tých najpovolanejších na všetko, čo vás zaujíma. Prednášky, sprievodný program a všetko ostatné bude v češtine a slovenštině.

Vstupné sa neplatí, stačí sa zaregistrovať a potom si s nami prísť užiť prvú z mnohých kybernetických akcií. 


Kde?
Kasárne/Kulturpark, Kukučínova 2, 040 01 Košice

Kedy? 3. októbra od 15:00

Doprava? Zastávka MHD Námestie osloboditeľov

Parkovanie? Podzemné parkovisko alebo v blízkosti

Nie ste presvedčení? Pozrite si program nižšie a detaily rečníkov. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať mailom na jana.borutova@tietoevry.com alebo cez LinkedIn.

3. október

14:30
Otvárame dvere
15:00
Začiatok akcie
15:30
Zero Trust – Obchodná fráza alebo Bezpečnostný model? - Zbyněk Pšenica (Tietoevry)

Prednáška sa zaoberá konceptom "Zero trust" (nulovej dôvery) v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Zero Trust je bezpečnostný model, ktorý odmieta implicitnú dôveru pre všetkých používateľov a zariadenia v sieti a namiesto toho sa spolieha na kontrolu prístupu založenú na autentifikácii a autorizácii. Prezentácia vysvetľuje, ako táto koncepcia poskytuje lepšiu ochranu pred hrozbami a útokmi, ktoré využívajú slabé miesta v sieťovej infraštruktúre.

16:30
Prestávka na občerstvenie
16:45
Shhh... that's my secret, dude - Hung Ngo (PwC)

Buďme úprimní, internet je pokazený. Tajomstvá ležia všade. Niektoré z nich sú dostupné vo verejných repozitároch, niektoré ležia hlboko zahniezdené v histórii revízií, ale stále sú problémom. V prednáške sa zoznámite s niektorými nástrojmi a technikami, ktoré môže šikovný vývojár použiť na boj proti šírenie tajomstiev.

17:45
Prestávka na občerstvenie
18:00
Ako si vybrať správne zameranie v kybernetickej bezpečnosti: Praktické rady a osobné skúsenosti - Veronika Krajčovičová (bugino)

Moja cesta k odbornosti v kybernetickej bezpečnosti. Tipy pre úspešnú kariéru v kybernetickej bezpečnosti. Stručný prehľad rôznych oblastí kybernetickej bezpečnosti (napr. etický hacking, forenzná analýza, bezpečnosť sietí, incident response…). Odporúčané zdroje pre (samo)štúdium. Význam certifikácií a ktoré sú na začiatok najdôležitejšie. Ktoré faktory zohľadniť pri výbere špecializácie (osobné záujmy, trhový dopyt, dostupné zdroje a vzdelanie). Prehľad rôznych rolí a ich požiadaviek.

19:00
Networking, diskusia, raut

Speakeri

Hung Ngo
Cyber Security Engineer (PwC)
Známy aj ako Hungo Boss je cyber security engineer, ambasádor Snyk & GitGuardian a prednášajúci so záujmom o aplikačnú bezpečnosť. Keď práve neprednáša, rád relaxuje pri ošetrovaní pixelových zvierat a pestovaní virtuálnych záhonov v Stardew Valley.
Veronika Krajčovičová
CTO (bugino)
Je nielen odborníčkou v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti, ale aj aktívnou členkou národnej kapitoly Women for Cyber, ktorá združuje ženy pracujúce v oblasti kybernetickej bezpečnosti a snaží sa ich podporovať a motivovať. Pôsobila v Taliansku ako poradkyňa pre súkromný sektor.
Zbyněk Pšenica
IT konzultant v oblasti správy a riadenia identit (Tietoevry)
V oblasti IT bezpečnosti pracuje od roku 2008. Začínal v oblasti bezpečnosti a riadenia rizík a posledných niekoľko rokov pomáha klientom so správou a riadením identít. Jeho hlavnou doménou je správa a riadenie privilegovaných účtov.

Na Cyber Up si každý nájde niečo pre seba! Cyber junior, študent alebo len nadšenec, ktorého fascinuje kybernetická bezpečnosť, zaujímajú ho všetky informácie a chce sa stretnúť s inými ľuďmi z tejto oblasti a učiť sa od tých najlepších. Odborník na kybernetickú bezpečnosť, ktorý sa chce ďalej obohacovať, špecializovať a tiež sa na veci pozerať komplexne, a chce diskutovať o najnovšom vývoji a technológiách. Alebo expert, ktorého zaujíma pohľad iných odborníkov na danú problematiku a chce s nimi konštruktívne diskutovať a na podujatí sa chce stretnúť aj s menej skúsenými ľuďmi a odovzdať im svoje know-how.

Contact us

Jana Bořutová

Cybersecurity Engagement Manager

Speakeri

Hung Ngo

Cyber Security Engineer (PwC)

Veronika Krajčovičová

CTO (bugino)

Zbyněk Pšenica

IT konzultant v oblasti správy a riadenia identit (Tietoevry)

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedInu